Idemo na more!

Fotografije: Marija Laća

Još jedan krug se izvrtio i stiglo nam je novo, šareno, toplo ljeto. Ono koje dovode asfalt do pregrijavanja i odgovornost okači mačku o rep, a sve što mi želimo je bježati na more. Jer tamo se dani svode na ispijanje šarenih koktela i hipnotizirano promatranje svega oko nas: točkica, prugica, uzoraka, valova, zalazaka sunca, kuglica sladoleda…

Stvarni život stavljamo na stranu jer ljeto ne zna što su svakodnevni problemi, osobne drame i sva ostala pitanja ozbiljnih mjeseci. Samo smo s glavom koja nigdje ne juri i želi da sve ovo što duže traje.

Meni se na more bježi još od početka lipnja, stalno iščekujem dan kada ću spakirati kofere i otići baš u te dimenzije koje ne poznaju za rokove, objave, sastanke i to-do liste… Zapravo ako uzmem u obzir da sam s izradom tanjura krenuo početkom svibnja tada je moja žudnja očito još duža. I upravo iz želje za godišnjim je nastao ovaj stol, gdje je cilj bio vidjeti i osjetiti more usred uzavrelog asfalta.

Kao što nas valovi tjeraju da se prepustimo, s istom namjerom je taj motiv prenesen i na tanjure. Jer ljetne večeri su stvorene za slavlje života i uživanje. Dok je cijela kulisa stola metafora vraćanja na sigurno jer koliko god da su naši brodovi raspršeni, vođeni svjetlom oni uvijek nađu svoju sigurnu luku. Vidjeti skrivenu ljepotu u običnim stvarima, svakodnevno, i stolom usred Zagreba biti dio mora. Jer sve je moguće!

Hvala na uspomeni! Svima.

M.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email