Pavlova s jagodama

Miriše na proljeće i ljeto, a uz to je i nježno i hrskavo, kao najfiniji spoj u jednoj slastici. 🥰 Ovu savršenu kombinaciju uz Dolcelu možete pripremiti u samo nekoliko koraka. Pripremili ju kao jednu veliku tortu ili više manjih, o konačnom izgledu i okusu odlučuje samo vaša mašta. Svakako iskoristite sezonu jagoda i razveselite sebe i svoje bližnje ovom rapsodijom.

Sastojci

1 mješavina Dolcela mini Pavlove
500 g jagoda
2 vanilin šećera
1 limun (sok i korica)
50 g šećera
dekoracija: svježe voće i menta

Postupak

za pripremu bezea:
1. Upalite pećnicu s ventilatorom na 150°C, na papiru za pečenje nacrtajte krug promjera 20 cm i stavite ga na pleh, tako ćete lakše oblikovati koru.
2. Mješavini za beze dodajte 120 ml hladne vode, pa miksajte 3 min. Postepeno dodajte 120 g kristal šećera. Nastavite miksati (oko 4 min) dok se sav šećer ne otopi i snijeg ne postane čvrst.
3. Uz pomoć špatule i žlice unutar ocrtanog kruga oblikujte koru, napravite ju kao zdjelu kako bi kasnije stavili kremu unutar Pavlove. Pazite da dno nije pretanko.
4. Temperaturu pećnice smanjite na 110°C i pecite/sušite 90 minuta.
5. Pećnicu isključite, a vrata pećnice djelomično otvorite, te nakon 30 min izvadite.

Uputa za pripremu kreme:
1. U lonac dodajte oprane i na veće komade narezane jagode, dodajte im šećere te koricu i sok limuna. Kuhajte uz često miješanje na laganoj vatri dok se voće ne raspadne. Štapnim mikserom sve razradite u kompaktni umak, pustite da još jednom zaključa pa ohladite.
3. U posudu ulijte 400 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice za kremu i miksajte srednjom brzinom 2 – 3 minute. Dodajte umak od jagoda i sve razradite u glatku kremu.
4. Kremu rasporedite na prethodno pečenu koru i dekorirajte sezonskim voćem po izboru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email