Pozdrav ljetu

Fotografije: Marija Laća

Ima tih zagubljenih trenutaka kada kažete ne svim obavezama, mejlovima, odgovorima, dogovorima, odgovornosti… Vjerojatno ih je sve manje, ali sigurno se pronađu i takvi. Oni u kojima uz druženje s dragim ljudima nižemo nove uspomene i spremamo nova sjećanja.

Prijatelji i nova iskustva. Sunce i piknik. Uz valove, pijesak i sve male stvari koje su tu da bi užitak bio potpun. I ono lijepo nam je, nema veze što je već poodmakla jesen – trebalo je reći zbogom ljetu, a i sve servirano slavilo je odlazak jedne i početak druge sezone.

Obilje voća… Zadnje smokve, tek dozrijele jabuke i mirisne šljive. Jedna slana rustikalna pita za početak u kombinaciji s finim, rastopljenim sirom i slatkim mini rajčicama, kao oproštaj od njihove sezone, kao pozdrav ljetu. I divna Pavlova, hrskava, nježna i poetična. U ovoj izvedbi oplemenjena bogatom kremom s vanilijom, šljivama s puno cimeta i tostiranim lješnjacima. Desert za najavu jesensko-zimske sezone, onaj koji miriše na topli dom. Hvala ti ljeto za sve, želimo novi krug što prije.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email